Bijstandsgerechtigden moeten werken voor budget Spuiforum

In navolging van Deventer overweegt ook de gemeente Den Haag werklozen in te zetten bij het wassen en aankleden van ouderen en hulpbehoevenden. Ook kan hen worden gevraagd medische handelingen te verrichten, zoals het vervangen van een katheter of het aanzetten van protheses. Als werklozen weigeren, wordt hun uitkering verlaagd.

“Zo Frans. Ik wil graag een gesprek met je aangaan. Dat ging niet helemaal goed hè? Hoe kan dat nu? We lopen het even na. Eerst heb je thee gedronken met de 93-jarige mevrouw De Vries. Daar staan 3 minuten voor ingeroosterd. Waarom deed je daar 25 minuten over? Aha, mevrouw was overstuur omdat haar vaste thuiszorgster Anneke er van de éne op de andere dag niet meer was. Van Anneke hebben wij helaas afscheid moeten nemen. Die 10 euro bruto per uur kan de gemeente Den Haag echt niet meer ophoesten. Maar goed, je had dus te doen met mevrouw De Vries. Nou Frans, medelijden heb je maar in je eigen tijd: 25 minuten spenderen in plaats van 3 minuten. Oftewel 22 minuten te lang. Overal de tijd voor nemen, typisch iets voor werklozen. Dat zullen we dan ook verrekenen en in mindering brengen op je uitkering. Had haar een kalmerend spuitje gegeven! Een heel simpele medische handeling. Hoezo, durfde je niet, want nog nooit gedaan? Wacht, dan pak ik je cv erbij. Kijk, hier staat het. Darten is je grote passie. En dan durft meneer geen spuitje te zetten!

Enfin, komen we bij het vervangen van de katheter. Dat vond je moeilijk? Hoezo heeft niemand je ooit geleerd een katheter te vervangen? Frans! Wat heb ik tegen je gezegd in ons allereerste gesprek? Precies, google thuis even hoe je dat doet, zo’n zak vervangen! Dan had je ook geweten dat je een katheterzak nooit op de grond mag leggen in verband met infectie. Daar zijn protocollen voor Frans! Toen je stratenmaker was, had je toch ook protocollen? Eerst de ondergrond goed egaliseren en dan pas die steen erop leggen en aankloppen? Toch? Nou dan! Maar goed, mevrouw heeft dus een infectie opgelopen. Dat wist je hè? Heb ik meer nieuws voor je, Frans. Ze is gisteravond overleden. Ja, nu kun je wel huilen, maar daar schiet niemand iets mee op. Natuurlijk mag je naar de uitvaart. Maar wel in je eigen tijd. En bel die Anneke ook even, zij zal wel mee willen, denk ik.”

Nagekomen bericht:
De gemeente Den Haag wil groen licht gaan geven voor de bouw van het Spuiforum, het nieuwe cultuurpaleis. Beraamde kosten: 181 miljoen euro, laatste prognose 243 miljoen.

Over denhaagtekijk

Kritisch blog over het reilen en zeilen van het Haagse gemeentebestuur. Ze rijden maar al te vaak een scheve schaats.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bijstandsgerechtigden moeten werken voor budget Spuiforum

  1. Pingback: Spuiforum. Onteigening Hotel Mercure kost 60 miljoen | DenHaagTeKijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s