Gedwongen nering voor Hagenaars bij AH als duurste supermarkt

Inmiddels zijn er in de Haagse krachtwijken zowat geen andere supermarkten meer te vinden dan AH, en daar is dan al het nodige om te doen
Meer…

Over denhaagtekijk

Kritisch blog over het reilen en zeilen van het Haagse gemeentebestuur. Ze rijden maar al te vaak een scheve schaats.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Gedwongen nering voor Hagenaars bij AH als duurste supermarkt

  1. Ik vrees dat hier weinig aan te doen is. Dit heet de vrije marktwerking. Tenzij er sprake is van een monopolie waarbij concurenten actief worden tegen gewerkt.

  2. Zijn er bestuurlijke stukken waaruit blijkt dat de gemeente willens en wetens faciliteert in deze situatie ?? Zo ja, dan zou je een balletje kunnen opgooien bij de consumentenbond. Ook het ministerie van ECo-zaken en met name de ACM speelt een toezichthoudende rol hierbij. Ben je daar al geweest ?? Een goed idee vanuit de gemeenteraad zou kunnen zijn een consumentenkortingskaart voor uiteraard de minderbedeelde klant. Dit te vergelijken met de OV kortingskaart en de Ooievaarspas.

  3. Hoe komt het dat ‘de markt dit niet oplost’? Als er enkel een keten actief is die duurdere producten aanbiedt, waarom wordt die vraag van de bevolking dan niet ingevuld door de goedkopere ketens, zoals Lidl? Of wordt dit zodanig sterk gereguleerd van het stadsbestuur dat dit niet mogelijk is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s