Bij de HTM is schraa(p)lhans keukenmeester

De HTM moet alsnog onderzoek doen naar straling van stroomcontainers aan de Conradkade. Dat heeft de Raad van State bepaald in een hoger beroep. Bewoners protesteren al jaren tegen twee grote metalen containers die op minder dan tien meter van hun huis staan. Zo klaagde een gitarist over storing op zijn apparatuur. Het zogeheten tractieonderstation levert stroom voor de bovenleiding van trams. Volgens de gemeente Den Haag en de HTM was een onderzoek naar de elektromagnetische straling niet nodig, maar de rechter oordeelt anders.
De HTM wil de stroomcontainers best verwijderen, maar heeft er geen geld voor. Dat zegt een woordvoerder in een reactie op de  uitspraak van de Raad van State.
De gemeente Den Haag en de HTM liggen al een tijd overhoop over de rekening voor het verplaatsen van de container. Volgens woordvoerder Hameleers van de HTM moet desnoods maar de Postcodeloterij meebetalen.
Bron RTVwest

Dat argument van die HTM dat ze geen geld hebben slaat nergens op.
Het hebben van geen geld ontslaat je nog niet van je verplichtingen.
Sinds Eneco en het duinwaterbedrijf zijn geprivatiseerd betalen we, én btw én nog eens precario voor die leidingen die ineens niet meer in eigen grond van Eneco en Dunea, maar in gemeentegrond liggen.
Als de gemeente nu even de HTM aanslaat voor het hebben liggen van tramrails in gemeentegrond, dan is er geld zat om die verplaatsing van die stroomcontainers te betalen. Want er is geen enkel uitzonderingsargument aan te halen waarom ze die precario niet zouden moeten betalen en die anderen wel. Is er trouwens wel precario betaald voor die 2 containers op gemeentegrond al die jaren?
2 x 2,5 x 6 mtr x € 33,96  is wel € 2.037,60 per jaar x 5 jaar = € 10.188,-
Maar de gemeenteraad trapt al jaren in die smoes van het hebben van geen geld.
En veel van die in 2010 nieuw benoemde raadsleden, die zich met al die onnodige bezuinigingen bezig laten houden, hebben zelf geen idee hoe rijk Den Haag eigenlijk is.

Over denhaagtekijk

Kritisch blog over het reilen en zeilen van het Haagse gemeentebestuur. Ze rijden maar al te vaak een scheve schaats.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s