Sluiting informatiepunt ouderen is druppel die Haagse emmer doet overlopen

In 2007 had Den Haag al 761 miljoen aan reserve en er komt elk jaar 100 miljoen bij.
We hebben nu ruim 1.400 miljoen euro (1,4 miljard) 3.085 miljoen gulden aan reserve en gaan wegens geldgebrek (?) allerlei voorzieningen sluiten.

Tijd voor een burgerinitiatief dat onze algemene reserve teruggebracht wordt naar 20% van de totale begroting en er meer geld ingezet gaat worden, daar waar het nodig is. We hebben meer dan genoeg en het is wel óns geld. Als u dat maar goed beseft.

Meer…..

Over denhaagtekijk

Kritisch blog over het reilen en zeilen van het Haagse gemeentebestuur. Ze rijden maar al te vaak een scheve schaats.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Sluiting informatiepunt ouderen is druppel die Haagse emmer doet overlopen

 1. Het is absoluut waanzinnig dat onze gemeente zo met geld omgaat en dat de burgers zich gek laten maken omtrent recessie. Het lijkt wel of wij het lekker vinden om financieel te worden gekleineerd. als ook andere gemeentebesturen zo knullig of schandalig met geld omgaan is die recessie ook landelijk een farce. Vind je het gek dat er geen huizen verkocht worden? De consument vertrouwt de overheid niet meer als er zulke sociaal maatschappelijk belangrijke zaken worden opgeheven onder het mom van recessie. Mooi staaltje van demoquasie.

 2. Frances van Rijn zegt:

  M.i. houdt de gemeente deze reserveringen aan in de wetenschap dat zij de komende jaren grote verliezen gaat lijden door “strategische grondaankopen” en onverantwoord beleggen in “derivaten”.

  Voorbeelden van strategische grondaankopen zijn bijv. gedeelten van de Binckhorst, Vroondaal en Westlandse Zoom. Verder 150 miljoen euro aan derivaten. Men weet hoe bijv. Vroondaal er nu voorstaat!

  Voor wat betreft de derivaten stelt de gemeente Den Haag onlangs naief:

  “De gemeente Den Haag loopt geen enkel risico met de 150 miljoen euro aan derivaten. Dat zegt het stadsbestuur in antwoord op vragen van de PvdA. Met dit ingewikkelde financiele product dekt de gemeente renterisco’s af. De PvdA maakte zich zorgen over de derivaten omdat woningcorporatie Vestia door dit product in grote problemen kwam.
  De gemeente heeft door renteverlagingen wel 14 miljoen euro moeten bijstorten bij de Bank Nederlandse Gemeenten, maar volgens het stadsbestuur komt dit geld later met rente terug.”

  Lees de volgende regels, geschreven in 2003 door de Amerikaanse mega-investeerder Warren Buffett, in een brief aan de aandeelhouders van zijn beleggingsmaatschappij Berkshire Hathaway:

  “De geest van de derivaten is nu uit de fles, en deze instrumenten zullen vrijwel zeker in variëteit en aantal toenemen tot een of andere gebeurtenis hun giftigheid duidelijk maakt.”… “Centrale banken en regeringen hebben tot dusver geen effectieve manier gevonden om de risico’s die deze contracten opleveren te beheersen of zelfs maar te overzien.”… “Wij proberen op onze hoede te zijn voor iedere vorm van risico op megacatastrofes en die houding kan ons overdreven beducht maken voor de snel stijgende hoeveelheden lange termijn derivatencontracten. Maar in onze optiek zijn derivaten financiële massavernietigingswapens, die gevaren met zich meebrengen die, hoewel nu latent, potentieel dodelijk zijn.”
  Buffett noemde derivaten in 2003 al een tijdbom. We hebben even moeten wachten op de ontploffing. Hij waarschuwde ook voor een kettingreactie: deze is nog in volle gang.
  Het is niet zo verbazingwekkend dat aandeelhouders en toezichthouders wereldwijd zo weinig met deze waarschuwingen hebben gedaan. Derivaten zijn moeilijk te begrijpen en kuddegedrag in de beleggingswereld is spreekwoordelijk. Maar er spelen vooral ook grote belangen om risico’s te negeren.

  De gemeente speelt “domme Gerritje” en wil ons doen geloven dat we rustig kunnen doorslapen. Maar kijk even naar de tijdbom Vestia, die onlangs is afgegaan. De gemeente heeft gewoonweg risicovol belegd, niets meer en niets minder.

 3. John zegt:

  Neeeee meneer Henk Kool doet ook mee aan de bezuiniging
  als hij door de wijk laak wordt uitgenodigd voor een kerstbrunch met de de bewoners dus geen zakelijke aangelegenheid
  laat hij zich brengen met de bedrijfs auto een grote dikke benzine slurpenden Mercedes nee inderdaad Henk Kool voor het Cipo heb je het niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s