Den Haag heeft geen grip op woningcorporaties

De gemeente Den Haag speelt geen formele rol in het toezicht op woningcorporaties. Dat schrijft wethouder Norder in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van de financiële problemen bij woningcorporatie Vestia volgens RTVwest. Dat Norder, voor wat betreft het het toezicht op achterstallig onderhoud, zelfs de woningwet opzij zet om Vestia te gerieven, geeft toch wel te denken.

Meer….

Over denhaagtekijk

Kritisch blog over het reilen en zeilen van het Haagse gemeentebestuur. Ze rijden maar al te vaak een scheve schaats.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Den Haag heeft geen grip op woningcorporaties

 1. In de nieuwbouwwoningen te Spoorwijk was er een probleem met Vestia en de slecht functionerende ventillatiesystemen en onbetrouwbare warmtepompen van Eneco. Zie: http://www.digitalehofstad.wordpress.com

  De problemen begonnen in 2003 en toen reeds was de gemeente hiervan op de hoogte. Maar waar bleef Marnix al die jaren ? Door actievoeren en media-aandacht te trekken. En door tevens de huurcommisie in te schakelen kwam de oplossing dichterbij. Vestia ging onder druk de problemen oplossen. En eind 2011 kregen de bewoners uiteindelijk een tijdelijke huursverlaging van 60 %. De huur gaat weer ophoog als alle problemem aan de huizen zijn opgelost. Dit kan nog wel een tijdje duren daar er nog flink wat ‘Losse eindjes’ zijn blijven liggen.

  Nog steeds komt het toezicht op de corporaties dus flink te kort. Jammer dat pas de foute handelingen van Erik Staal ex-directeur bij Vestia de zaak onder de aandacht brengen !!!! Juist vanwege de bezuinigingen ook in de private sector werd dit een heftig probleem. Vestia dreigde failliet te raken. O.a. de gemeente Den Haag draagt nu financieel bij om lopende projecten niet in gevaar te brengen. Marnix kan nu dus voor Sinterklaas spelen maar het is wel ons belastinggeld !!!

  Al jaren wordt er in de 2e kamer gepraat over de Woningautoriteit.

  En ook heel toevallig wordt bij het 1e kameronderzoek naar het Wel en Wee van de privatisering o.a. de woningcorporatie buiten het onderzoek gehouden !!!!

  Beetje vreemd allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s